En İyi Ücretsiz Dosya Kurtarma Programları 2018
Aslında hepimiz önemli dosyalarımızı, verilerimizi, fotoğraf ve videolarımızı düzenli şekilde yedeklemenin önemini biliyoruz. Ancak ya bunun için gerekli küçük çabayı sarf etmiyoruz ya da şanssızlık eseri henüz yedekleme periyodu dolmadan oluşturulan önemli dosyaları kaybedebiliyoruz. Virüs bulaşması, yanlışlıkla silme, formatlama gibi durumlar neticesinde hepimizin aradığı pratik çözüm “En İyi Ücretsiz Dosya Kurtarma Programları” oluyor. Bu yazıda belirttiğimiz programları veya benzerlerini kullanmayı seçebilirsiniz ancak verilerinizi erişilemez hale getirmek istemiyorsanız Harddiskten Veri Kurtarma konulu yazımızı ya da duruma uygun diğer yazılarımızı incelemenizi önemle tavsiye ederiz. Eğer sorununuza profesyonel bir çözüm bulmak isterseniz bize ulaşın.
En İyi 5 Ücretsiz Veri Kurtarma Yazılımı
1. DMDE Free Edition
Sıklıkla adını duyduğumuz bu program kullanıcılarında yüksek puan alıyor çünkü veri kurtarma yapabildiği sürücü çeşitliliği oldukça fazla. 2 TB üstü disklerde de çalışabiliyor.
Kullanımı en kolay dosya kurtarma programı olmayabilir belki ama en etkin yazılımlardan biri. DMDE sürücü ve disk bölümü (partition) seçmenize olanak sunuyor ve en muhtemel seçeneği vurguluyor. İşlem sonrasında ise anlaşılması kolay bir klasör yapısında kurtarılabilecek dosyaları sergiliyor.
Ücretsiz versiyonda bir takım kısıtlamalar mevcut. Örneğin tüm dosyaları kurtar seçeneği yok. Her bir klasör için ayrı işlem yapmanız gerekiyor. Programı DMDE Free Edition linkinden indirebilirsiniz.
Avantajları:
Yüksek başarı oranı
Disk işleme modu
Dezavantajları:
Arayüzün biraz karışık görünmesi
2. IObit Undelete
Muhtemelen kullanabileceğiniz en kolay veri kurtarma programı bu yazılımdır. Silinmiş dosyaları kurtarmak istediğiniz dizini ve dosya tipini seçip “Scan” tuşuna basmanız yeterli oluyor. Ayrıntılı tarama opsiyonu bulunmuyor fakat taramalar oldukça hızlı ve tespit ettiği dosyaları süratle kurtarıyor.
Program penceresinin sağ tarafındaki göz ikonuna tıkladığınızda mümkün olan dosyalar için önizleme sunuyor. Bu dosyayı kurtarmak ise ilgili seçeneği seçip “Recover” tuşuna basmak kadar basit.
Çok detaylı ve üstün kabiliyetli bir program olmasa da hızlı, etkili ve kullanılması kolay. Şu linkten indirebilirsiniz: IObit Undelete.
Avantajları:
Kullanıcı dostu arayüz
Süratli tarama
Yüksek başarı oranı
Dezavantajları:
Ayrıntılı tarama (deep scan) bulunmaması
3. MiniTool Partition Recovery Free
Dosya kayıpları senaryonları arasında belki de en korkulanı tüm sürücünün kaybıdır. Kimi zaman bu durum Partition Error (disk bölümlendirme hatası) kaynaklı olabilir ve bu korkuyu bize yaşatır. MiniTool Partition Recovery disk bölümlendirme hatalarını kolaylıkla ve hızlıca giderebilmektedir.
Sadece programı çalıştırın, diski seçin ve tüm diski taramakmı yoksa yalnız bölümlendirme hatasının giderilmesinimi istediğinizi belirtin ve program işlemi tamamlasın. Program yanıt vermemeye başlarsa endişelenmeyin, sadece sabırla bekleyin. Tespit edilen her şeyi (kayıp partition da dahil) seçin ve “Finish”e tıklayın. İşte bu kadar!
Programı MiniTool Partition Recovery Free linkinden indirebilirsiniz ancak yüklerken WebAdvisor ve Avast Free Antivirus yükleme seçeneklerini kaldırmak isteyebilirsiniz.
Avantajları:
Disk bölümlendirme hatalarını giderebilme
Kullanıcı dostu arayüz
Dezavantajları:
Bir miktar yavaş çalıştığı söylenebilir.
4. Piriform Recuva
Bu program işleri daha kolay ve stressiz hale getiriyor. Açılış ekranında kurtarmak istediğiniz dosya tiplerini seçmeniz yeterli. Ayrıntılı tarama opsiyonu mevcut olan yazılımda bu modu kullandığınız takdirde işlem uzun sürse de elde edilen sonuç daha iyi olabilmekte. Programı Piriform Recuva linkinden indirebilirsiniz.
Avantajları:
Yüksek başarı oranı
Kullanıcı dostu arayüz
Ayrıntılı tarama imkânı
Dezavantajları:
Reklamlar
5. TestDisk / PhotoRec
TestDisk ve PhotoRec kullanışlı bir veri kurtarma gereci oluşturmaktadır. PhotoRec yalnız fotoğraflardan çok daha fazlasını geri getirebilmektedir. Hard disklerden, CD, DVD, hafıza kartları ve flash belleklerden dosya kurtarma yapabilmektedir. Mac ve Linux sürümleri de olan bu program geniş bir seçenek yelpazesi sunmaktadır.
İki yüzün üzerinde dosya tipini destekleyen programın yanında gelen TestDisk, disk bölümlendirme hatalarını da onarabilmektedir. En büyük handikapı arayüzü olan bu program komut satırı şeklinde çalışmaktadır. Bu program setini TestDisk ve PhotoRec linkinden indirebilirsiniz.
Avantajları:
Kullanıcı dostu arayüz
Birçok dosya sistemine destek
Dezavantajları:
Yardım dosyaları kısıtlı
Merak ettiklerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.
Besemti – Best Veri Kurtarma Merkezi
Dahili Linkler:
Hafıza Birimlerinin Hasar Durumu Nasıl Kontrol Edilir?
8 Adımda Bozuk Hafıza Kartından Veri Kurtarma
7 Adımda Bozuk Harici Harddiskten Veri Kurtarma
Biz kurtarılamaz demedikçe hiçbir veri kurtarılamaz değildir.